Egészség

Nincs elég orvos a tatabányai szülészeten

Súlyos orvoshiánnyal küzd a tatabányai Szent Borbála Kórház szülészete. A helyi anyukák petíciót indítottak.

Több mint nyolcszázan írták már alá a Szent Borbála Kórház vezetőségének szóló petíciót, amivel azt akarják elérni, hogy tegyenek valamit a szülészeti és nőgyógyászati osztályon tapasztalható orvoshiány ellen – számolt be a Kemma.

A szakorvosok sorra hagyják ott a kórházat, ám Beszedics Környei Andrea, a petíció egyik kezdeményezője elmondta: ezek az orvosok nem külföldre mennek, hanem Esztergomba vagy más hazai városokba, méghozzá állítólag azért, mert a sürgősségi osztályon is ügyeletet kell vállalniuk, de nem érzik magukat kompetensnek a sürgősségi ellátásban. 

Az aláíró a szülészorvosok számának mielőbbi növelését szeretnék, szakonként minimum két szülésznőt a szülőszobára, valamint alternatív vajúdási lehetőségeket és állandóan elérhető szoptatási tanácsadót is.

“Tisztában vagyunk azzal, hogy a személyzet létszámát mindenképpen növelni szükséges – amennyiben ebben bármilyen segítséget kapunk, örömmel vesszük. A petíció által említett más javaslatokat – dúlák segítése, vajúdókád alkalmazása – szintén köszönettel vesszük, megfontoljuk, szívesen nyitunk erről párbeszédet, ha van kivel” – írta a lap szerkesztőségébe eljuttatott válaszában Dr. Lőke János, a Szent Borbála Kórház főigazgatója.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top