Egészség

A buszsofőr mentette meg István bácsi életét

A buszsofőr emberségének és lélekjelenlétének köszönhető, hogy az idős férfi idejében segítséget kapott, és életben maradt.

A cukorbeteg-gondozóba indult tanyájáról István bácsi a feleségével, Marikával. Az idős férfi azonban rosszul lett, ám nagy nehezen sikerült kijutniuk az útig, ahol a feleség megpillantotta a buszt. Nem érték el, ezért integetett a sofőrnek, hogy álljon meg.

A járatot aznap Nagymihály Balázs vezette, aki, megszegve a szabályzatot, emberségből meg is állt a házaspárnak. 

 

Pár perccel azután, hogy felszálltak, István bácsi még rosszabbul lett, Marika pedig annyira pánikba esett, hogy már telefonálni sem tudott, ezért a buszvezetőtől kért segítséget. A sofőr azonnal hívta a mentőket és megbeszélte velük, hogy a néhány percre lévő kiskunfélegyházi pályaudvarra menjenek.

Amikor odaértek, Balázs leszállította az utasokat, a kiérkezett mentők pedig azonnal megkezdték a bácsi ellátását. Fél órába telt, mire stabilizálni tudták az állapotát, majd a kecskeméti kórházba vitték. Egy hétig feküdt benn, már újra otthon van.

A hős buszsofőrt megdicsérte a munkáltatója.

baon.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top