Egészség

Nyílt levél a 13 éves, túlsúlyos önmagamnak

"A partvonal mellett állva figyellek most téged, mert azt akarom, hogy tudd, minden rendben lesz. Sőt! Jobb is annál."

“Kedves 13 éves Tammin!
Én vagyok a te jövőbeni éned, és azért állok itt most melletted, hogy veled együtt éljem át életed fontos eseményeit. Nézem a reménykedő, csillogó tekintetedet, és fáj a szívem, mert pontosan tudom, mi következik.

Az a fiú, aki veled szemben áll, össze fog törni. Annyi darabra töri a szíved, hogy azt hiszed majd, ebből nem fogsz felépülni. Amire szíved legmélyén vágytál, ami egész mostanáig kellemesen bizsergetett belülről, ami miatt néha aludni sem tudtál, nem az, amit ez a fiú érez irántad. Merthogy ő nemcsak hogy nem érdeklődik irántad, hanem hamarosan mindenki előtt »kövérnek« is nevez majd. Aztán büszkén elsétál.

 Aztán ugrik a kép, és máris az úszókarneválon vagyunk. Bármit megtennél azért, csak hogy ne kelljen újra úsznod. Amikor rád kerül a sor, a terem elcsöndesedik. Beleveted magad a medencébe, azaz csak megpróbálod: a tested nem gyorsul eléggé. Elcsúszol, és szabályosan belezuhansz a medencébe. A tested mintha ezer tűvel szurkálnák, de erőt veszel magadon, felúszol levegőt venni. Ekkor hallod meg, hogy az egész uszoda nevet.

Nyílt levél a 13 éves, túlsúlyos önmagamnak

De ne aggódj. Egy szép napon minden meg fog változni. Főleg te. A tested átalakul, és nemcsak azért, mert tökéletesnek akarsz látszani, hanem azért, mert szentélyként tekintesz majd rá, amit tisztelni kell. Rá fogsz jönni, hogy a rengeteg gonoszság, amit életed során az alakod miatt kaptál, olyan emberektől jött, akik maguk is szenvednek. Szenvednek attól, hogy felmérjék, mennyit érnek.

Rá fogsz jönni, hogy a boldogtalanság az egyik legbiztosabb út a gyűlölethez. Mindez nem egy éjszaka alatt történik majd, és nem is feltétlenül leszel tudatában. De én tudom, hogy így lesz, és most itt vagyok melletted, hogy elmondjam, jól leszel. Minden rendben lesz.”

Olvass még többet a túlsúlyról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top