Egészség

5 étel, amitől táskásak lesznek a szemeid

Fogadjunk, hogy nem is gondoltad volna, mennyi olyan étel van, ami fáradt, táskás szemeket eredményez – elmondjuk, mivel kell óvatosan bánni, ha szemeid hajlamosak rá, hogy beduzzadjanak és táskásak legyenek.

1. Gyorskaja

Amúgy sem valami egészséges gyorséttermi hamburgereket és sült krumplit falni, és igen, szemeid is fáradtabbak lehetnek néhány zsinórban lenyomott olajos menü után. Az ilyen ételekben ugyanis rengeteg a só, az pedig megköti a vizet – így több helyen is megduzzadhat a test. 

5 étel, amitől táskásak lesznek a szemeid

2. Padlizsán

Igen, hiába egészséges, a padlizsán is ide tartozik. Bár tudományosan nem bizonyított, hogy puffadt, táskás szemekhez vezethet, ha ezt tapasztalod, próbáld meg kiiktatni a padlizsánt az étrendedből, és nézd meg, milyen eredményt hoz ez.

3. Fehér kenyér

Manapság egyre több a gluténérzékeny, és mások is érezhetik, hogy a fehér lisztes termékektől felpuffad az egész testük. Próbáld ki az életet fehér liszt nélkül, és ha könnyedebbnek érzed magad, végig ez volt a ludas.

4. Cukros édességek

A magas cukortartalmú édességek nagy eséllyel okozhatnak gyulladást a szervezetben, és ha hajlamosak vagyunk rá, még puffadt, táskás szemeket is eredményezhetnek. Persze nem kell lemondani az édességről, csak próbáljunk kevésbé cukros megoldásokat találni.

5 étel, amitől táskásak lesznek a szemeid 

5. Erős paprika

Ezt nem is olyan bonyolult belátni: a csípős paprikák szolanint és kapszaicint tartalmaznak, ezek pedig könnyen gyulladást okozhatnak a szervezetben. Ha testünk rosszul reagál, kerüljük el a csípős ételeket.

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top