Egészség

Ezt jelentik a leggyakoribb álmaink – egy pszichológus szerint

Bár a legtöbb pszichológus már régen feladta azt, hogy megpróbálja dekódolni az emberi álmokat, az Independent talált egyet, aki segített értelmezni a leggyakrabban előfordulókat.

Ian Wallace kicsit több mint 30 éves pályafutása alatt eddig már legalább 150 ezer különféle álmot értelmezett, ezek között sok olyat is, amiről életében legalább egyszer mindenki álmodik. Az Independent című brit lap kérésére most összeállított egy listát a leggyakrabban előforduló álmokról és azok jelentéséről.

1. Nem használt, néptelen, romos szobára bukkanni

Mit jelent: egy ház vagy lakás különböző szobái a személyiségünk különböző aspektusait szimbolizálják. Így az, ha valaki álmában egy nem használt, romos szobára bukkant, azt jelenti, hogy felfedezted magadban egy eddig rejtett tehetségedet.

2. Irányíthatatlanná vált jármű

Mit jelent: az álomban megjelenő jármű minden esetben azt a képességünket szimbolizálja, hogyan jutunk el a céljainkhoz. Ha irányíthatatlanná vált járművel álmodsz, az minden bizonnyal azt jelenti, hogy úgy érzed, nincs elég ráhatásod az életed alakulására és a sikerességedre.

3. Zuhanás

Mit jelent: ha álmodban rendszeresen zuhansz egy magas pontról, az, a pszichológus szerint azt jelenti, hogy valamihez túlságosan ragaszkodsz az életedben. És, hogy mit tehetsz ellene? Lazíts és engedd el a dolgot, amin túl sokat stresszelsz!

Ezt jelentik a leggyakoribb álmaink – egy pszichológus szerint

4. Felkészületlenül menni a vizsgára

Mit jelent: ki ne álmodott volna már jóval az érettségi után arról, hogy ismét iskolapadban van. És ki ne kelt volna arra egy ilyen álom után izzadtan és letörve, hogy megbukott. Nos, ha álmodban újra és újra kellemetlen vizsgaszituációban találod magad, nem árt ha tudod, hogy ez azt jelzi, túlságosan is aprólékosan vizsgálod a teljesítményedet.

5. Ha nem találsz vécét, hiába keresed

Mit jelent: ha ilyen problémával szembesülsz álmodban, az azt jelenti, hogy az ébrenléted alatt a fontos szükségleteidet nem elégíted ki megfelelően.

6. Üldöznek

Mit jelent: van valami az életedben, amivel szembe kellene nézned, de képtelen vagy rájönni, hogyan tedd meg.

Olvass még többet az álmokról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top