1. Előmosott zöldségek
A zacskózott, előre megmosott(nak mondott) zöldségek nem mindig bizonyulnak a legjobb választásnak. Ezek az ételek sokkal több szennyeződést tartalmazhatnak, mint a mosatlan zöldségek és gyümölcsök – amelyek alapos tisztításáról már mi magunk gondoskodhatunk.
2. Egyes zöldségfélék nyersen fogyasztva
Az apró, szemes zöldségfélék, mint például a bab, biztosan csak főtt formában kerülhetnek Marler asztalára. Szerinte a nyers változatuk felelős lehet szalmonellajárványokért is, és alapvetően sokkal több baktériumot hordozhatnak.
3. Közepesen átsült vörös hús
Rengetegen szeretik a steaküket véresen kérni, de nem úgy az ételmérgezési szakember. Szerinte ugyanis a véres vörös hústól könnyedén kaphatunk kellemetlen gyomorrontást, ne adj’ isten ételmérgezést is.
4. Nyers kagylóhús
Kevés jobb van a friss citromlével megöntözött osztrigánál, de Marler erről is inkább lebeszélne minket. Az osztrigák ugyanis táplálkozásuk során mindenfélét magukhoz vesznek a tengerből, ezért könnyen előfordulhat, hogy baktériumokkal fertőzött a húsuk.
Forrás: Huffington Post