Egészség

Végleg bezár Budapest legnagyobb gyógyszertára

Addig vitatkoztak a tulajdonjogon a Déli Gyógyszertárat üzemeltető tulajdonosok, hogy kifutottak az egy hónapos határidőből, így a gyógyszertár végleg bezár.

Budapest legnagyobb forgalmú gyógyszertára már pár hete lehúzta a rolót. Akkor még arról írtunk mi is, hogy a bezárás valószínűleg átmeneti, a tulajdonosok egyeztetése után újra kinyithat. Arról kellett egyeztetniük, hogy miként tegyenek eleget annak a jogszabályváltozásnak, ami előírja, hogy 2017-től csak egy gyógyszerész rendelkezhet a gyógyszertárat üzemeltető cég többségi tulajdonrészével.

Nem sikerült a megegyezés, bezár a Déli Gyógyszertár

A Déli Gyógyszertár jelenlegi többségi tulajdonosa, az ND Invest Kft. ügyvezetője és a patika vezető gyógyszerésze nem tudtak a mai napig sem megegyezni. Mindkét fél saját családtagjára szerette volna a tulajdonrészt íratni, előbbi feleségének, utóbbi pedig gyógyszerész fiának akarta a tulajdonrészt megszerezni.

A feleknek február elsejéig meg kellett volna egyezniük és bemutatniuk egy módosított, az új jogszabályoknak is megfelelő társasági szerződést. Az InfoRádió több forrásából úgy értesült: az üzlet többségi tulajdonosa nem tudott megegyezni a gyógyszertárat vezető személyi jogos gyógyszerésszel.

Mindennek csak a betegek látják kárát, akik az 1887 óta üzemelő gyógyszertárat Budapest legnagyobb forgalmú patikájává tették.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top