Egészség

Majmoknál már működik a férfi fogamzásgátló

Majmoknál már működik a férfi fogamzásgátló. Igen, egy vadonatúj gélt a főemlősökön már sikerrel teszteltek. Hogy aztán a férfiak vállalkoznak-e majd a használatára, azt egyelőre nem tudni.

A férfiak fogamzásgátlása nem újdonság, ugyanakkor a jelenleg még tesztelés alatt álló Vasalgel minden korábbi módszernél hatékonyabb lehet. A kutatók bejelentették, majmokon már sikerrel tesztelték a gél állagú férfi fogamzásgátlót. Lényege abban áll, hogy használata mellett a herevezeték eltömődhet, de a folyamat a műtéti eljárásokkal ellentétben, visszafordítható.

Lényegében az orvosok kis gélt fecskendeznek a férfi herevezetékébe, ami azt tehát eltömíti és megakadályozza a spermiumok kijutását. A kutatók szerint a géldugót egy másik injekció beadásával fel is tudják oldani. A főemlősökön végzett tesztek sikeresek, a majmoknál maradandó mellékhatásokat nem tapasztaltak.

A kísérletek folytatásához ugyanakkor a feltalálóknak támogatókra lenne szükségük, ha ebben is sikert érnek el, elindíthatják a Vasalgel hatósági engedélyezési folyamatát is.

(444)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top