Egészség

Megteltek a fővárosi gyermekintenzív ágyak

Amióta az Országos Mentőszolgálat végzi az intenzív ágyak nyilvántartását, most fordult elő először ilyen szükséghelyzet. A korlátozást várhatóan a jövő hét közepéig tartják fönn.

Megteltek a fővárosi gyermekintenzív ágyak, ezért a tisztifőorvos előre láthatóan a jövő hét közepéig nem engedi, hogy máshol ellátható intenzíves beteget a közép-magyarországi régióba hozzanak – írja a Népszava.

Az országos tisztifőorvos körlevélben utasította az egészségügyi intézményeket, hogy Budapestre lehetőleg ne küldjenek lélegeztetőgépre szoruló beteget. A közvetlen kiváltó ok az, hogy az utóbbi időben túlzottan megnőtt a csecsemő- és kisgyermekkorú, azonnali lélegeztetésre szoruló bronchiolitises (vírus okozta hörgőgyulladásos) betegek száma.

A korlátozást várhatóan a jövő hét közepéig tartják fönn. Az égési és a speciális szakellátást igénylő gyermekek számára továbbra is biztosítják az ország egész területéről az ellátást a fővárosi kórházak.

Ez is érdekelhet Megnézem

A napilap úgy értesült egy mentőstől, hogy naponta 4-5 olyan gyerekük akad, akit a fővárosi intenzívre kellene szállítani, de most számukra a megyén kívül kell helyet keresni. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top