Egészség

Lendülj formába szülés után! – Ezért kezdj el mozogni!

Bármit teszel, makacsul ragaszkodnak hozzád a kilók?  Gyerekvállalás után nehezebben megy a fogyás, de megkönnyítheted, ha nemcsak az étkezésedre figyelsz oda, hanem mozogsz is! Íme, 3 ok, amiért csak rendszeres mozgással érheted el a célod!

Lehet, úgy érzed, nincs energiád mozogni, de hidd el, ha kitartasz az elején, a jutalmad nem marad el! Mozgással nemcsak jobb alakod lesz, de megerősítheted a hátad, a hasfalad, és a narancsbőr is enyhülhet.

Lendülj formába szülés után! – Ezért kezdj el mozogni!

 

Laposabb has

A terhesség ideje alatt a külső hasizmok megnyúlnak, hogy legyen helye a méhben növekvő porontynak. Szülést követően azonban hiába húzódik vissza a méhed, a hasizmok külön maradnak, így a diéta magában nem lesz elegendő a lapos has visszanyeréséhez. Fontos tudnod, hogy nem mindegy, milyen mozgást választasz, ugyanis ha felüléseket végzel, a külső hasizmok szöveteire nyomást gyakorolsz, így azok még jobban szétválhatnak.

Helyette itt van két egyszerű gyakorlat, amit bárhol és bármikor végezhetsz: akár sorban állsz a boltban, akár olvasol, vagy éppen főzöl! Állj egyenesen, húzd be a hasad, köldöködet a gerinced felé tolva, és érezd, ahogy megfeszülnek az izmok. Ezzel máris sokat tehetsz a hasizmaid feszesítéséért, és a hátad erősítéséért. Hasonlóan egyszerű mozdulat, ha megfeszíted a haránt hasizmodat, ami azért fontos, mert ez az izom segít a méh és a belek tartásában, így ezt mindenképp erősítened kell!

Lendülj formába szülés után! – Ezért kezdj el mozogni!

 

Csökkenő narancsbőr

A narancsbőr szülés előtt is sok nő életét megkeserítheti, de ha szeretnél vele végre leszámolni, kezdj el mozogni! A cellulit alkati kérdés is, de tény, hogy az életmódod nagyban befolyásolja az erősségét. A sok folyadék, természetes ásványvíz, a rostban, zöldségekben, gyümölcsökben gazdag étkezés nélkülözhetetlen nemcsak az egészségedhez, de a narancsbőr enyhítéséhez is, ami mozgás és torna nélkül nem fog menni!

Akár egy hosszabb sétát teszel a babakocsival, akár a szobabiciklin, akár a szabadban tekersz, vagy otthon tornázol, biztos lehetsz benne, mindegyik segíteni fog alakod visszaszerzésében és a narancsbőr enyhítésében. Vannak olyan edzésmódok is, ahol miközben mozogsz, célzottan történik a zsírbontás, és stimulálják a nyirokkeringést, ezért ha makacsabb narancsbőrrel kell megküzdened, nézd meg a szépségszalonok kínálatát is!

Kevesebb hátfájás

A megfelelő mozgás megtalálása nemcsak az alakodat, de a testtartásodat is javítja. Ha nincs energiád, időd sokat ugrabugrálni, akkor vond be a kicsit is: állj egyenesen, fogd meg a porontyodat mindkét kezeddel, és tartsd magad elé, miközben behúzod a hasad! Nehezebb lesz, mint amilyennek tűnik, de napi 1-2 perces gyakorlással is látványos eredményeket érhetsz el, és érezni fogod, hogy nemcsak a karod és a vállad erősödik, hanem a tartásod is javul, miközben a hátad sem fog fájni!

 

Olvass még inspiráló fogyástörténeteket!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top