Egészség

Itt van az első Braille-írásos okosóra

A Dél-Koreában fejlesztett speciális okosóra a vakok és gyengénlátók igényeihez igazodva Braille-írásra fordítja a szerkezetre érkező információkat.

Manapság az okosórák tényleg elképesztően hasznosak tudnak lenni: valóságos miniszámítógépként működnek a csuklónkon, továbbítják az összes sms-t és e-mailt a telefonunkról, simán tájékozódhatunk velük az időjárásról, a pontos idő mutatása pedig tényleg szinte csak hab a tortán.

Itt van az első Braille-írásos okosóra 

A Dot nevű dél-koreai techcég most vakok és gyengénlátók számára szerette volna megvalósítani ugyanezt. A speciális okosóra elsőként Braille-írásra fordítja a beérkező információkat, amik ugyanúgy az illető mobiljával összehangolva jutnak el az órára. A használó beállíthatja, hogy milyen sebességgel változzon a Braille-írást mutató dinamikus panel, így saját kényelmes tempójában olvashatja le az órára érkező információkat. 

Valahogy így működik a dolog: 

Az eszközt három éve fejlesztik, és idén márciusban dobják piacra az első adagot: 100 000 darabot márciustól majd további 40 000 órát a következő évben.

 

BoredPanda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top