Egy forró fürdő több kalóriát éget, mint a sétálás

nlc | 2017. Április 10.
Ezt nem mi mondjuk, hanem a Loughborough Egyetem kutatói. Elsőre nagyon jól hangzik, de azért ne várd, hogy izmos legyél a kádfürdőzéstől.

Nagyjából egy óra forró kádfürdőben üldögélés pontosan annyi kalóriát éget el, mint egy félórás gyaloglás – állapították meg a Loughborough Egyetem kutatói. A kutatók bicikliző férfiakat “mértek”, megnézték, hány kalóriát égetnek biciklizés közben, és összehasonlították azzal, hogy 40 Celsius-fokos vízben, ha egy órán át üldögél az ember, mennyi kalóriát éget.

Persze hogy ez az a kutatás, amire mindannyian vártunk, ugyanakkor ez mégsem olyan jó hír, mint ahogy hangzik. Szóval sajnos senki ne várjon hasizmokat attól, ha egész nap a kádban ül. 

Sajnos, ha inaktív tevékenységben ég el a kalória, az nem növeli az izmokat, és nincs olyan hatása a szív- és érrendszerre, mint a futás. “A tested csak azért éget kalóriát, hogy önmagát hűtse, megvédje a túlmelegedéstől – mondta dr. Pete McCall. – Úgy tűnik, azok a tevékenységek, amelyek növelik a testhőmérsékletet, segítenek kontrollálni a vércukorszintet, és azoknak, akik nem tudnak rendszeresen edzeni, egy forró fürdő vagy egy szaunázás segíthet az egészségük megőrzésében.”

Ha szeretnél fogyni, izmosodni, mindenképpen kérj szakszerű segítséget!
 
Exit mobile version