nlc.hu
Egészség

Kirúgták az alkalmazottakat, mert nem futottak elég gyorsan

Kirúgták az alkalmazottakat, miután nem tudtak időre lefutni 5 kilométert

Ellenőrzés folyik egy kínai céggel szemben, mivel több alkalmazottat is jogtalanul elbocsátottak. Az elbocsátások hátterében az állt, hogy az alkalmazottak nem tudtak 30 perc alatt lefutni 5 kilométert.
Futó nők

Ellenőrzés alá vettek egy kínai gyártót, mivel állítólag kirúgták azokat az alkalmazottakat, akik nem tudtak 30 perc alatt befejezni egy 5 kilométeres futóversenyt. Azt állították, hogy nincs bennük elég szorgalom – írja az Odditycentral.

Liu úr a kínai Jiangsu tartományban fekvő Sozhou városban él. A férfi jogtalan elbocsátás miatt indított pert a munkaadója ellen.

Állítólag azért rúgták ki, mert nem sikerült a megadott idő alatt lefutnia az 5 killométeres távot, mindezt 40 Celsius-fokban.

Liu a saját pénzén fizette ki a munkavállaláshoz szükséges orvosi vizsgálatokat, hogy karbantartóként dolgozhasson a cégnél, azt azonban nem sejtette, hogy a legnagyobb próbatétel még csak a felvétel után kezdődik. 

Néhány nappal a felvétel után, a férfit a vállalat egyik vezetője tájékoztatta arról, miszerint részt kell vennie egy hosszútávfutó teszten. Kollégái figyelmeztették, hogy ez bizony nem vicc, és szinte biztos kirúgják, ha nem sikerül teljesítenie a távot. 

Liu körülbelül 800 méter után észlelte magán a hőguta jeleit, majd ezt követően feladta és inkább visszament dolgozni. A versenyt követő napon értesítették arról, hogy megbukott a próbaidőszak alatt.

A bíróság egyetértett a férfival és kötelezte a vállalatot, hogy fizessen 1000 dollár, azaz körülbelül 350 ezer forint kártérítést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top