nlc.hu
Egészség

Megállás nélkül futott 24 órát

24 órán át futott a Margitszigeten a magyar Forrest Gump

Óriási teljesítményre vállalkozott Piringer László. Mentálisan is komolyan készült a 24 órás futásra.

Külföldön csak a magyar Forrest Gumpként emlegetik Piringer Lászlót, és már a futók nagykönyvébe is beírta magát. Ő az, aki körbefutotta már Amerikát, nem riadva vissza esőtől, hótól sem. Ha kell, órákon keresztül képes futni.

Piringer László

Piringer László miután teljesítette a 24 órás futást – Forrás: TV2 / Tények Plusz – videó

Mint a Tények Plusz riportjából kiderült, most egy nagy kalandba vágta fejszéjét: egy hónappal ezelőtt 24 órán keresztül futott a Margitszigeten. “Eredetileg ez az ötlet úgy jött, hogy csak magamnak szerettem volna csinálni. Kimenni a menyasszonyommal, megünnepelni a hazaköltözésemet Amerikából. Kitettem az oldalaimra, és rengeteg támogatást kaptam. Meglepődtem, hogy mennyire kedvesek az emberek. Úgy gondoltam, mindenkit meghívok, hogy ha van kedve velem futni egy vagy több kört” – mesélte még márciusban.

Elmondása szerint mentálisan nagy kihívás a 24 órás futás. “Különböző holtpontok lesznek, amit majd át kell vészelnem. A legnehezebb az lesz, amikor egyedül fogok futni a sötét éjszakában” – vallotta be még indulás előtt.

A felkészülésről a következőket mondta el: “Heti 7 napot futok, és különböző távokat szoktam futni. Van, amikor pályaedzéseket, van, amikor hosszútávú futást. Most beiktattam pár ultramaratont is. (…) Minden nap csinálok súlyzós edzéseket is, kisebb súlyokkal. Azzal kezdem a napot“.

Piringer Lászlóval – aki az éhező gyerekek megsegítéséért futott – több futórajongó is elindult a 24 órás futáson. Napközben és este is rengetegen látogattak ki hozzá. Kissé fáradtan, de annál büszkébben futotta át a célvonalat. “Egy kicsit fáradt vagyok, de nem annyira vészes. Nagyon örülök, hogy sikerült teljesíteni. 32 kört futottam és 173 km-t. Nagyon hálás vagyok azoknak, akik kijöttek” – nyilatkozta.

Még több elképesztő futóteljesítmény az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top