nlc.hu
Szabadidő

Rekord: 95 maratonfutás egymást követő napokon

95 nap alatt 95 maratont futott az ultrafutó nő

Ezzel rekordot állított fel.

A lezárások idején döntött úgy Alyssa Clark, hogy minden egyes nap fut egy maratont, aztán annyira belejött, hogy 95 napig le sem állt, azaz 95-ször futotta le a 42.195 méter hosszú távot 95 nap alatt. Nem csoda, hogy így fel is került a Guinnes- rekorderek listájára. 

Alyssa Clark eredendően burlingtoni, de 2020 márciusában, amikor az olasz kormány elrendelte a karantént, éppen Olaszországban élt, és egyszer csak szembesült vele, hogy a nyári maratoni versenyeket (amikre készült) egytől-egyig törölték.

Ekkor döntött úgy, hogy elkezd futni, és noha csak 15 napot lőtt be, kicsit túlcsúszott, sőt a 95-ödiknél sem állt volna meg, ám amikor nekivágott a 96-odik maratoni futásnak, akkor leállt, mert betegnek érezte magát, és kiderült, hogy el is kapta a koronavírust. „Büszke vagyok a rekordomra, de remélem, hogy hamarosan valaki megdönti” – kommentálta az eredményt. 

(Kiemelt képünk illusztráció / Fotó: Pixabay) 

(UPI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top