nlc.hu
Egészség

A teljes maratont véletlenül lefutó apa

Rossz sorba állt, véletlenül lefutott egy teljes maratont

Mire rájött, mire vállalkozott, már késő volt. Megoldotta.
Egy teljes maratont fufott le véletlenül

Matt Wheelhouse csak egy félmaratont akart lefutni. Azt, hogy csak, persze idézőjelben értjük: a hozzá hasonló negyvenes apák többségének még ez is túl nagy falat lenne. Matt viszont készült rá, keményen edzett, igaz, öt-tíz kilométereket futott csak, ami ugye egy teljes maratonhoz kevés. Csakhogy a nagy eseményről, a manchesteri félmaratonról lekésett, ám mivel a hely így is tele volt futókkal, azt hitte, még van ideje, főleg, hogy a brossúra alapján is azt gondolta, jó helyen van. 

Nem volt jó helyen: az eredeti félmaraton korábban és kicsit máshonnan indult, Matt a teljes maraton startvonalánál volt. Mire erre rájött, már rákészült a versenyre, megkérdezte hát gyorsan a szervezőket, átigazolhat-e. Engedték neki, méghozzá kivételesen ingyen. Például azért, mert Matt jótékony céllal futott, egy helyi kórháznak gyűjtött, illetve az ott elhunyt apja emlékére. Nem volt mese, le kellett futnia a teljes 42 kilométert.

Mint később mesélte, pokoli volt, főleg az utolsó 8 kilométer, akkor már nagyon-nagyon fájt mindene. A bajtársiasság viszont elképesztő volt. „Azonnal meglapogattak vagy húszan, ahogy megálltam egy kicsit összeszedni magam” – mesélte. A távot végül jó idővel, 4 óra 47 perc alatt teljesítette, és a közönség és a családja is nagyon büszke volt rá. A lánya még egy házi készítésű „szép volt” szalaggal is megjutalmazta. Mint Matt később elmesélte, az egész családjára jellemzőek a hasonló akciók, úgyhogy annyira nem lepte meg, hogy eltévesztette a saját futóversenyét. Jövőre valószínűleg már tudatosan nevez a teljes maratonra. „Igaz, magamat ismerve véletlenül valami triathlonon vagy hasonlón kötök ki.”

Forrás: Lad Bible

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top