nlc.hu
Életmód

105 évesen döntött rekordot a futóversenyen

100 évesen megunta a biciklizést, 5 év múlva megdöntötte a 100 méteres futás rekordját

Kicsivel 1 perc, 3 másodperc alatt futotta le a 100 métert a 105 éves hölgy.
Julia Hawkins

Egy virággal a füle mögött, rokonai és barátai szurkolása közepette döntötte meg a 100 méteres futás rekordját Julia Hawkins. A Hurrikánként is ismert nő kicsit kevesebb, mint 1 perc 3 másodperc alatt teljesítette a távot, ami első ránézésre bajosan lehetne rekord, de a történet mindjárt érthető, ha figyelembe vesszük, hogy Julia a 105 év felettiek kategóriájában indult, és ott bizony ez igenis csúcsteljesítmény. 

Julia egyébként elképesztő arc:

  • az első nő a kategóriában;
  • az első amerikai, aki megdönti ezt a rekordot;
  • 90 évesen kezdett biciklizni, amikor azt 10 év után abbahagyta, átváltott a 100 méteres sprintre;
  • addig még sosem futott, 100 évesen viszont meg is döntötte a rekordot a 100-105 év közti kategóriában 39 másodperccel.

Mint a USA Todaynek elmondta, a futás számára a legnagyobb élvezet, és valószínűleg azért döntöttek úgy odafönt, hogy neki még dolga van itt, hogy példát mutathasson másoknak. Most már okosan kell tartalékolnia az energiáit, 105 évesen nem sok sprint maradt az emberben, de abbahagyni semmiképp sem szeretné. A szenior szakosztály jelenleg tűkön ülve várja, benevez-e Julia a jövő évi bajnokságra is; még gondolkodik.

Kiemelt kép: Brit Huckabay

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top