nlc.hu
Egészség
Természetes segítség változókorban

Természetes segítség változókorban

A változókori tünetek minden nőt másként érintenek, így egyértelmű recept sincs arra, miként lehetne felkészülni rá. Egy természetes testi folyamatról van szó, mely mindenkinél más intenzitással jelentkezik. Mivel azonban a biológiai folyamat azonos a szervezetünkben – az ösztrogénszint folyamatos csökkenése – valamelyest mégis tehetünk a megjelenő tünetek ellen.

Már 40 éves kor felett érdemes olyan hormonmentes készítményt keresni, mely B2 vitamin és biotin tartalmánál fogva kiegyensúlyozottabbá teszi a vitaminháztartásunkat, felkészítve ezzel a testet a biológiai változásokra. Ezek a készítmények hozzájárulnak a normál nyálkahártya, az egészséges bőr és idegrendszer működéséhez és részt vesznek a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokban. A biotin segíti a haj normál állapotának fenntartását, a B2 vitamin pedig a fáradtság és kifáradás csökkentésében.

Természetes segítség változókorban

A menopauza időszakában sokakat jobban megviseli a lelki, mint a fizikai változás, amelyről szintén a csökkenő ösztrogénszint tehet. A legfontosabb, hogy tudjuk, nem mi változtunk meg, csak a hormonok “játszanak” velünk. Tanuljuk meg tudatosan kezelni ezt az életszakaszt. Érdemes felkeresni orvosunkat és azt is meg kell néznünk, milyen természetes, hormonmentes készítmények vannak, amelyek B6 vitamint és szója kivonatot is tartalmaznak. B6 vitamin tartalmánál fogva hozzájárul a hormonális aktivitásod szabályozásához, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, az idegrendszer normál működéséhez, valamint részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.

Természetes segítség változókorban

A változó kor időszakának lezárulása után is sokat tehetünk azért, hogy aktív, egészséges, magabiztos nőként éljünk. A mozgás mindennapjaink része lehet, étrendünket pedig olyan készítményekkel érdemes kiegészíteni, amelyek csontjainkat és idegrendszerünket is védik, tartalmaznak B2, D3 vitamint, Calciumot és biotint.

A változó kor lehetőség önmagunk jobb megismerésére, életmódunk átalakítására. Mozogjunk, együnk egészségesen, figyeljünk oda magunkra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top