nlc.hu
Egészség
Rejtőzködő cukorbetegség – téged is érinthet

Rejtőzködő cukorbetegség – téged is érinthet

Sokan azt hisszük, velünk ez nem fordulhat elő. Azzal áltatjuk magunkat, hogy a kettes típusú cukorbetegség csak a túlsúlyos, idősödő emberek betegsége. Nem járunk szűrésre, nincs időnk rá. Ha pedig mégis kiderül, hogy veszélyeztettettek vagyunk, hárítunk, akár évekig.
Rejtőzködő cukorbetegség – téged is érinthet

Ha elmúltál 35, ha a családodban van cukorbeteg, ha elsősorban hasra hízol, ha magas a vérnyomásod, biztosan érdemes félévente–évente rendszeresen eljárnod vércukorszintmérésre. Ne legyen kifogás a sok munka vagy a család: semmi nem lehet fontosabb, mint az egészséged. Magyarországon ma több mint 750 ezer felismert cukorbeteg van, és legalább ugyanennyi a diagnózis nélkül élő cukorbetegek száma.
A kettes típusú cukorbetegségnek ugyanis nincsenek látványos vagy fájdalmas tünetei, de a száraz bőr, a viszketés, a lassan gyógyuló sebek, a fokozott szomjúságérzés, a visszatérő fertőzések, a remegéssel járó rosszullétek okot adhatnak a gyanúra. A magas vércukorszint már egy vérvételből kiderül: ha az éhgyomri mérés 7 mmol/l, az már sajnos fennálló cukorbetegséget jelez, de a normál érték feletti, 7 mmol alatti érték is károsodott éhomi vércukorszintre utal.

Ha te is ez utóbbi csoportba tartozol, meglehet, hogy a cukorbetegség kockázatával szembesülve rögtön észbe kapsz, és szigorú életmódváltásba fogsz. De az érintettek nagyobb része sajnos elbagatellizálja, hárítja a problémát. Például nassolsz tovább, csak titokban, hiszen “ennyi jár neked”, vagy kihagyod ugyan az édességeket, de a hétvégén azért önfeledten borozgatsz, vagy nem eszel egész nap, de vacsorakor duplán bepótolsz mindent. Ugye ismerős? Ráadásul, ha a barátaid szeretnének beszélni veled erről, kineveted őket, vagy kihátrálsz a szituációból.

Rejtőzködő cukorbetegség – téged is érinthet

Pedig a dietetikus szerint érdemes átvenni az irányítást saját sorsunk felett: számos kutatási eredmény mutatja, hogy az időben bevezetett életmódváltással javítható a szénhidrát-anyagcsere! A túlsúly csökkentésével, lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmazó kiegyensúlyozott étrenddel, napi legalább 30 perc fizikai aktivitással, természetes étrend-kiegészítőkkel elkerülhető vagy jelentősen késleltethető a betegség kialakulása.  

Ha többet szeretnél megtudni a témáról, kattints ide!

Talán hallottál már a Diabess-Györgyteáról, Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember cukorbetegeknek ajánlott teakeverékéről. A Diabess-Györgytea cukorbetegségre való hajlam esetén, az étrend szabályozásával elérhető egyensúlyi állapot fenntartására és elősegítésére szolgál. 100%-ban gyógynövényekből álló, gyógyszernek nem minősülő, OGYI-engedélyes gyógyhatású termék. Májusban, a készlet erejéig két vagy több db 100 g-os Diabess-Györgytea vásárlása esetén 20% árkedvezményt kapnak a vásárlók termékenként.

Ha szeretnél az akciós Diabess-Györgyteából rendelni, kattints ide!

Rejtőzködő cukorbetegség – téged is érinthet


 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top