Egészség

Itt az eddigi legveszélyesebb drog, a szürke halál

Új, rendkívül veszélyes drog került forgalomba. A szürke halál nevet viselő kábítószer valóságos koktél, amely viharos sebességgel terjed, máris ötven túladagolási esetről tudnak. A drogból egyetlen adag is halálos lehet.

A rendkívüli gyorsasággal terjedő drogkoktélt heroinból, az elefántok altatásához használt orvosságból és egy U-47700-es nevű szintetikus szerből állítják elő. A szürke halál nevet viselő kábítószer az eddigi legveszélyesebb, amivel a szakértők találkoztak. A Fox News megtudta, a drogot még kesztyűben is veszélyes lehet megérinteni.

A kábítószerkeveréket a használók injekciózhatják, lenyelhetik, elfüstölhetik vagy felszippanthatják. Amerika utcáin mindössze 10 dollárért (alig 3 ezer forint) árulják, ezért a kábítószerfüggők a receptre váltható fájdalomcsillapítók helyett inkább a szürke halált vásárolják.

A hatóságok szerint a felhasználóknak fogalmuk sincs az adagolásról. “Minden belövés egy orosz rulett” – mondta el az AP hírügynökségnek az egyik droghasználó, aki még 2014-ben adagolta túl magát egy másik veszélyes keverékkel.

(Híradó)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top