Egészség

A varázsgomba a legbiztonságosabb drog egy friss kutatás szerint

A 2017-es Global Drug Survey eredményei szerint a varázsgomba használata jelenti a legkevesebb kockázatot, ezzel szemben nagyon veszélyes a nálunk herbálként vagy biofűként ismert szintetikus marihuána.

Megérkeztek a világ legnagyobb önbevalláson alapuló drogfelmérésének eredményei: a 2017-es Global Drug Survey sok újdonsággal nem szolgált, de megerősítette azt, amiről például több kutató is régóta beszél, hogy a varázsgomba fogyasztása hordozza a legkevesebb kockázatot. Összesen 12 000 ember vallotta, hogy élt már gombával, és ezeknek mindössze 0,2%-a nyilatkozta, hogy egészségügyi ellátásra szorult utána. Ez egyébként ötször kevésbé veszélyes, mint akár az LSD, a kokain vagy az MDMA.

A varázsgomba a legbiztonságosabb drog egy friss kutatás szerint 

Természetesen a hallucinogén gombák fogyasztása sem kockázatmentes, de problémákat inkább akkor okozhat, ha például alkohollal keverik a fogyasztók. A legveszélyesebb drogok egyébként a szintetikus marihuána változatai lettek, mint a nálunk, fiatalkorúak körében is sok problémát okozó herbál.

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top