Egészség

Ritka betegsége miatt újra kellett tanulnia járni és beszélni is, most a fiáért küzd

A kétgyermekes anyuka autoimmun betegsége miatt veszítette el felügyeleti jogát kisfia felett. Most mindent megtesz azért, hogy visszakapja őt.

Crystal Brown röviddel azelőtt, hogy leállt volna a légzése, orvosnál volt, ahol megállapították, hogy ritka autoimmun-betegsége teljesen szétterjedt a szervezetében. Az egész addig teljesen egészséges, kétgyermekes anyuka párja lélekjelenlétének köszönheti az életét, aki azután, hogy mesterségesen lélegeztette, karjában vitte Crystalt a kórházba.

A fiatal nőt, aki az úgynevezett Guillan-Barré szindróma miatt került életveszélyes állapotba, hét napig mesterséges kómában tartották, hogy minimalizálják az esetleges károsodások lehetőségét. Crystalnak azonban még így is újra kellett tanulnia enni, beszélni és járni is.

Miközben a kétgyermekes anya a kórházban gyógyult, volt férje elperelte tőle a felügyeleti jogot kisebbik fia felett. A férj arra hivatkozva nyújtott be keresetet, hogy a nő képtelen ellátni anyai feladatait. “Mikor elmondtam Crystalnak mi történt, hetekig csak zokogott” – idézte fel az asszony párja, aki Crystal csodálatos gyógyulásáról és a mögötte lévő erőfeszítésekről megható videót is készített.

“Azért készült a videó, hogy a közeli barátaink, a rokonaink és a szeretteink lássák, micsoda elképesztő munka van az elmúlt 10 hónap mögött. Amögött, hogy Crystal ma a saját lábán hagyta el a kórházat. Nem mindig engedtünk betekintést az állapotába, de tudniuk kell, hogy mindezt kizárólag Crystal érdekében tettük.”

Olvass még többet az autoimmun betegségekről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top