Egészség

Kullancscsípéstől bénult le a hároméves kislány – sokkoló videó

Mielőtt kórházba vitték volna gyermeküket, a szülők videóra vették, ahogy lányuk megpróbál lábra állni. A felvétel, amit készítettek, azóta vírusszerűen terjed.

“A férjem még most sem tért magához abból, ami velük történt” – kezdi Facebook-oldalán Amanda Lewis, aki – miután kislánya jobban lett – a közösségi oldalon is megosztotta azt a döbbenetes felvételt, amit lányáról készített. “Szerettük volna, ha a videó minél több szülőhöz eljut, és felhívja a figyelmet azokra a tünetekre, amikkel a kullancsparalízis jár” – magyarázta a CBS News újságírójának hároméves Evelyn anyukája.

A posztban Amanda részletesen leírta, hogy hároméves lánya május 13-án, közvetlenül fürdés után lett rosszul. “Először az tűnt fel, hogy minden átmenet nélkül nagyon nyűgös lett, no és az, hogy hiába kérleltem, nem volt hajlandó lábra állni, hogy belebújjon a pizsamájába” – mondta az anyuka, aki végül az éjszakát is lánya mellett töltötte.

“Mivel a tünetei másnap reggel sem javultak, sőt, egyértelművé vált, hogy nem tudja használni a lábait és a kezeit is alig, azonnal kórházba vittük őt.” Az édesanya posztjából kiderül, hogy az orvosok szerencsére már első ránézésre meg tudták állapítani, hogy a rémisztő tüneteket kullancs okozza. Egész pontosan az a baktérium, ami a kullancsok nyálával került Evelyn szervezetébe.

“Az orvosok végül a hajában találták meg a vérszívót, ami a tüneteket okozta. Azonnal kezelni kezdték őt a kullancsparalízis miatt, és Evelyn már másnap a régi önmaga volt. Azért osztom meg a videót, hogy ha bárkinél jelentkeznek ezek a tünetek, ráismerjen és azonnal orvosi segítséget kérjen.“

Olvass még többet a kullancsokról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top