Egészség

Rohadnak a falak a csepeli tüdőgondozóban

Rémes állapotokat rögzített az RTL Klub kamerája, amikor bejárták a csepeli Tüdőgondozó és ernyőszűrő állomást. Hullik a vakolat, kilátszik helyenként a villanyvezeték, a vécékben pedig valószínűleg már annyira rossz a helyzet, hogy használhatatlanná váltak.

Rejtett kamerás felvételeket készített a csatorna a csepeli tüdőszűrő állomás kétségbeejtő állapotairól. A rozsdás ajtón a rendelési időt az üvegre írták rá filctollal, a rendelőben a fal az egyik oldalon rohad, nagy foltokban teljesen levált, ahol meg nem, ott szürke és penészes. Helyenként a csempe is hiányzik, és a videón jól látható, hogy van, ahol már a villanyvezeték is kilátszik.

A vécékben is hasonlóan rossz lehet a helyzet, ám oda nem juthatott be a kamera, mivel mind a két mellékhelyiség le volt zárva a forgatáskor.

A csepeliek szerint az épület már nagyon régóta ilyen állapotban van, az önkormányzat pedig azt nyilatkozta az RTL Klubnak, hogy a tüdőröntgent készítő gép olyannyira régi, hogy már nem lehet szétszerelni, mert már senki nem tudná újra összerakni.

Az épületért jelenleg nem az önkormányzat felel, és nem is a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház, hanem a Nemzeti Vagyonkezelő, de a csatorna úgy tudja, hogy a tüdőgondozó hamarosan az önkormányzat tulajdonába kerül. Amint ez megtörténik, az önkormányzat első dolga lesz egy új tüdőröntgent készítő gép beszerzése.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top