Egészség

Így hat az egészségedre, ha megcsalnak

Az egyértelmű, hogy kimondhatatlanul pocsékul érezzük magunkat, mikor kiderül, hogy párunk megcsalt, de most kiderült, hogy a hűtlenség tényleg rossz hatással lehet az egészségünkre!

Egy friss tanulmány szerint nem csak absztrakt szívfájdalom gyötör minket, ha kiderül, hogy a párunk megcsalt – a hűtlenség tényleg rossz hatással lehet a fizikai és mentális egészségünkre egyaránt.

Így hat az egészségedre, ha megcsalnak 

A University of Nevada kutatói 232 egyetemistát vizsgált, akiket megcsalt a párjuk az elmúlt három hónapban. A kutatásból kiderült, hogy a megcsalás következtében beinduló negatív érzelmi folyamatok – például saját magunk vagy a párunk hibáztatása – stresszhez, szorongáshoz vagy akár depresszióhoz is vezethetnek.

A kutatók azt is megállapították, hogy azok, akik hajlamosak inkább saját magukat hibáztatni (biztosan miattam csalt meg, ha odafigyeltem volna, megakadályozhattam volna) sokkal nagyobb valószínűséggel csúsznak bele olyan veszélyes viselkedésmintákba, ami droghasználattal, túlzott alkoholfogyasztással vagy evési zavarokkal jár. Az is kiderült, hogy a megcsalás rosszabb hatással van a nőkre, mint a férfiakra – bár tény, hogy a kutatás 20-as éveikben járó fiatalok viselkedésének vizsgálatára szorítkozik, ami nem reprezentatív minden korosztályra nézve.

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top