Egészség

Meghalt a kislány, akit nyitott mellkassal vittek egyik kórházból a másikba

A kórházban meghalt az a kislány, akit nyitott mellkassal vittek CT-vizsgálatra az Országos Kardiológiai Központból, mert ott nem volt megfelelő berendezés.

Az orvosok 16 napig küzdöttek az életéért, de azon a napon, amikor másik kórházba szállították, pénteken este a kislány meghalt. A hír a nagymamája közölte a Klubrádióban. 

Pénteken az idős nő telefonja alapján derült ki, hogy az Országos Kardiológiai Intézetben nincs működő CT-, illetve MR-berendezés. Emiatt a szívbeteg felnőtteket az István Kórházba, a gyerekeket a Heim Pál Gyermekkórházba viszik, ha ilyen berendezéseket kell használniuk, előfordul, hogy nyitott mellkassal. Nagyjából 8-10 ilyen eset van hetente.

Meghalt a kislány, akit nyitott mellkassal vittek egyik kórházból a másikba

Az Emberi Erőforrások Minisztere, Balog Zoltán az ATV-nek úgy kommentálta a hírt, hogy nem baj, ha át kell vinni a betegeket a másik kórházba, mert legalább ott már van CT, míg korábban ott sem volt. (via hvg.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top