Egészség

Felhevült a kisbaba teste a repülőn, életveszélyben volt

Az anyuka szerint elviselhetetlen volt a hőség fedélzeten, azt hitte, a gyereke meg fog halni. A légitársaság bocsánatot kért, és vizsgálatot indított.

Beperli a United légitársaságot egy amerikai nő, aki szerint életveszélybe került 4 hónapos kisbabája egy járat fedélzetén – számolt be az RTL Klub híradója. Akkora hőség volt ugyanis, hogy a több órán át a reptér betonján várakozó gépen kisfiának a teste felhevült. 

A nő azt hitte, a gyereke meg fog halni. “Mintha egy repülő sütőben lettünk volna” – emlékezett vissza az anyuka, aki szólt a légiutaskísérőnek, mire ő hozott egy darab jeget egy szemeteszsákban, hogy azt szorítsa a kisfia testéhez. Ráadásul a kisfia folyamatosan sírt, olyan hangon, amelyet az anyuka még nem hallott tőle. A baba bőre pedig egyre pirosabb lett, s akkor már sejtette, hogy egyre nagyobb a baj.

Felhevült a baba teste a repülőn

Próbált neki segíteni a többi utas is: segítettek levetkőztetni a kisbabát és még több jeget hoztak. Néhány perc múlva a csöppség teste elernyedt. “Csak néztem a kisfiamra és azt hajtogattam: csak ne halj meg!” – vallotta be utólag.

Végül, mielőtt felszállt volna a gép, megérkeztek a mentők. A kisbabát megvizsgálták egy denveri kórházban, ahol megállapították: igaz, hogy megemelkedett a testhőmérséklete, de nincs maradandó károsodás a szervezetében. 

A légitársaság az eset után egy közleményt adott ki: bocsánatot kértek az anyukától, és vizsgálatot indítanak azért, hogy ilyen soha többé ne történjen meg. Az édesanya azonban perre megy, azt szeretné elérni, hogy egy anya se élhessen át ilyen sokkoló perceket egyetlen repülőgépen sem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top