Meztelenül mutatta meg a hasát az endometriózissal küzdő modell

nlc | 2017. Július 24.
Nem gondoltam, hogy kiteszem ezt a fotót magamról – írta Thessy Kouzouka modell az Instagramra kitett fotója mellé.

Az NLCafén is többször olvashattok endometriózissal küzdő nőkről, fontosnak tartjuk, hogy minél többen halljanak erről a betegségről, hogy minél több információ eljusson azokhoz, akiket az információ segíthet a gyógyulásban. Thessy Kouzouka modell azért osztotta meg ezt a fotót a követőivel, mert nagyon sok nőtől kap levelet, akik endometriózissal küzdenek, és magányosnak érzik magukat.

“A bal oldali képen a hasam egy cisztával, a jobb oldali képen is én vagyok most” – kezdi a modell a leírást, és azzal folytatja, hogy egy olyan gyógyszert kell szednie, ami megállította a hormontermelését, és 27 évesen változókorba került. Thessy Görögországba készül, ahol augusztus végén megműtik. “Az endometriózis nem vicc, az operáció legalább 7 órán keresztül fog tartani, és utána egy hét kórház vár rám. Ha ismertek valakit, akinek fájdalmas a menstruációja, szóljatok neki, hogy nézesse meg magát!”

 

Endometriózis alatt azt értjük, amikor a méh nyálkahártyasejtjei (a méh nyálkahártyáját hívjuk endometriumnak) nem a méhben, hanem valahol máshol, a méh üregén kívül jelennek meg (ez leggyakrabban a petefészket és a kismedencei hashártya különböző részeit jelenti).
A máshol megjelenő méhnyálkahártyasejtek azért jelentenek problémát, mert egyrészt steril gyulladást okoznak maguk körül, másrészt körülöttük összenövések, letapadások alakulnak ki, amelyek krónikus fájdalmat okozhatnak. Ha pedig a petevezeték is érintett, akkor meddőség is kialakulhat. Forrás: Házipatika
 
Exit mobile version