Egészség

Kéztöréssel és lila foltokkal mentette ki édesanyját az idősotthonból

Rátkai Gizella a 88 éves édesanyját egy szociális otthon gondjaira bízta, ahol azonban elmondása szerint borzasztóan bántak az idős nővel. Nem engedték, hogy a lánya meglátogassa őt, és nem kezelték a többnapos kéztörését sem.

“Korához képest jó állapotban volt, mielőtt bevittem az otthonba” – fogalmaz Rátkai Gizella a Blikknek adott interjújában. A nő elmeséli, hogy a szociális intézményben azonban valamilyen oknál fogva nem engedték meg neki, hogy a 88 éves édesanyját, Gizi nénit meglátogassa, így a lánya telefonon tudott csak érdeklődni. Időnként a kerítés mellől figyelte édesanyját, amint az otthon kertjében a többi beteggel együtt üldögél.

Aztán egyszer csak az idősotthonból kapott egy hívást, amely során tájékoztatták az ápolók, hogy édesanyja elesett egy bokorban, és megsérült. Rátkai Gizella ekkor szegte meg a korábbi tilalmat, és bement az otthonba. Mint mondja, az ájulás kerülgette, amikor meglátta, hogy az idős nő milyen elkeserítő állapotban van: az anyja teli volt kék-lila foltokkal, a szemét nem bírta kinyitni, a bokája be volt duzzadva, a keze pedig állítólag több napja el volt törve. A Blikk úgy tudja, hogy az idősek otthonában a műszakváltással magyarázták, miért nem hívtak orvost a kéztörött asszonyhoz azonnal. 

Rátkai Gizella nem sokat hezitált ezt követően, hogy kihozza az édesanyját az otthonból, ahol láthatóan nem volt biztonságban. Tervezi, hogy amint Gizi néni egészsége engedi, megteszi a szükséges jogi lépéseket az ügyben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top