Egészség

Autóbalesete óta kómában fekszik egy szegedi lány Bulgáriában

A burgaszi kórház orvosai senkivel nem beszélnek, így a szegedi klinikával sem, amelyik fogadná a lányt.

Autóbaleset után kómában fekszik egy bulgáriai kórházban egy 19 éves szegedi lány. Szülei lassan három hete nem tudják elérni, hogy hazahozhassák: az orvosok nem kommunikálnak sem velük, sem az egészségbiztosítóval, de még a lányt fogadni kész szegedi klinikával sem – írja a délmagyar.hu.

A szegedi édesapa immár két és fél hete küzd azért, hogy a kómában lévő, 19 éves Vanessza gyógyulását biztos kezekben tudhassa, ám Bulgáriában ragadtak, és csak magukra számíthatnak.

A 19 éves lány idegenvezető barátjához ment ki nyaralni Bulgáriába, amikor balesetet szenvedtek. Július 19-én két magyar turista kért segítséget a férfitől, mert ellopták az irataikat. Bár nem tartoztak a férfi csoportjához, mégis vállalta, hogy segít fordítani a szófiai nagykövetségen, és el is indultak kocsival a lánnyal négyen. Már visszafelé tartottak, amikor kocsijuk lerobbant, és mielőtt mindenki ki tudott volna szállni, egy nem sokkal mögöttük lévő autó 160 km/órás sebességgel belecsapódott az ő kocsijukba, amelyben az iratait intéző nő meghalt, míg a 19 éves Burkus Vanessza súlyosan megsérült, és kómába esett. A lány azóta is kómában van, nem kommunikál. Kétoldali agyi ödémája van, gégemetszést kellett rajta végrehajtani, és két nyaki csigolyája is eltört.

Vanessza édesapja és édesanyja azonnal Bulgáriába utazott, azóta is kint vannak. Az eltelt hetekben azonban szinte semmire nem jutottak. Az orvosok azonban nem hajlandóak szóba állni sem velük, sem a lányt fogadó szegedi klinikával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top