A tészta nyújtása, a levegőben keringő lisztszemcsék, a dagasztásba tett erő, az pontos arányokhoz kellő türelem és a jól végzett munka foszlós, illatos gyümölcse minden túlzás nélkül terápiaként működhetnek a mentális betegségekkel küzdők számára. A Better Health Bakery olyan hely, ahol elsősorban az embereken szeretnének segíteni, a tökéletes kalács vagy a könnyed zsemle szinte már csak másodlagos, bár többnyire elég finom melléktermék.
Damon Boyle a vezető pék, az ő keze alá dolgoznak a mentális betegségből felépülők, de a műhelyben egyébként nem zajlik semmi különös, ugyanúgy készítik a péksüteményeket, mint bármelyik másik sütödében.
A pékség azért tökéletes választás a felépüléshez, mert kreatív, kétkezi munkát végeznek az emberek, ugyanakkor közösségben is vannak közben, így visszanyerhetik a munkához, és a másokkal való együttműködéshez szükséges képességeiket. A dolgozók visszanyerhetik magabiztosságukat, bármikor lehetőségük van megpihenni, ha túlságosan sok lenne az inger, és ami a legfontosabb, szabadon beszélhetnek a mentális betegségeikről.