Egészség

A 36-os méretűek már kövérnek néznek ki leggingsben

Vajon milyen iskolaigazgató az, aki lekövérezi szinte az összes lányt az iskolában?

“Mondtam már korábban, most elmondom még egyszer. Hacsak nem vagy nullás vagy kettes méret (Európában ez a 32-es és a 43-es méretnek felel meg), ne hordj leggingset, mert még ha nem is vagy kövér, kövérnek látszol benne” – mondta Heather Taylor, a stratfordi középiskola igazgatója, hangfelvétel is készült az esetről.

Az én osztályfőnököm a csíkos nadrágot üldözte 1995-ben, de nem azért, mert kövérít, hanem mert számára az maga volt a dekadencia az elit gimnáziumban. Persze az osztály rosszai azonnal vettek csíkos nadrágot, és aztán valahogy elült a “csíkos nadrág-gate”. Az amerikai iskola igazgatónője sokkal rosszabbat tett, ezzel a pár mondattal taposta a földbe az iskola lánytanulóinak önbizalmát. Gondoljatok már bele, amikor a 36-os méretet is kövérnek minősíti, az erős. Ugyanakkor meg, mi köze hozzá, ha bárki bármilyen méretű lány, gyerek, fiú leggingset vesz, mert abban érzi jól magát, még ha kövéríti is.

Természetesen a szülők és a diákok is kiakadtak az igazgató szavain. “Nem vagyok nullás méret, és ezt támadásnak élem meg” – nyilatkozta egy diák. Egy másik pedig azt mondta, nagyon fájdalmasan érintette az, hogy valaki undorodva nézi, ha legginsben megy iskolába.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top