Egészség

Netes szépségtippek, amelyektől kórházba is kerülhetsz

Rengeteg zseniálisnak és szuper praktikusnak mondott szépségtrükk kering a neten, de sajnos sok olyan is akad közöttük, amely akár komoly egészségügyi problémákat is okozhat... A most következő szépségtippeket semmiképpen se próbáljuk ki otthon!

Körömlakk a herpeszre

Mégis ki tenne ilyesmit? A neten kering egy olyan „trükk”, amely azt állítja, átlátszó körömlakkal elfedhetjük a száj környékén éktelenkedő herpeszt, de ez a módszer a valóságban csak csúnya irritációt okoz.

Dúsabb ajkak pohárral

Kylie Jenner érzéki szája hatására kezdett terjedni ez a házi praktika: a lényeg, hogy egy pohár segítségével vákuumot képzünk szánkon a nagyobb ajkak reményében, de a végeredmény nem Kylie csókos szája, hanem egy jó nagy lila kör lesz.

Hajfixáló az arcra

Ne próbáljuk meg a rengeteg káros kemikáliát tartalmazó hajfixálóval tartósabbá tenni sminkünket… Szerencsére vannak már külön erre a célra kifejlesztett termékek!

Színes ceruza szemhéjtus helyett

A gyerek iskolatáskájából kölcsönvett színes ceruza nem arra való, hogy a szemünket keretezzük vele. Az ilyen ceruzákban található anyagok kimondottan veszélyesek lehetnek a szemre: gyulladást, irritációt okozhatnak.

Mitesszereltávolítás ragasztóval

Néhányan kitalálták, hogy a lehúzhatós maszkok mintájára egy réteg ragasztóval próbálnak megszabadulni a mitesszerektől. Talán mondanunk sem kell: nagyon nem jó ötlet.

 

Itt van néhány szépségtipp, amely tényleg működik:

 

BrightSide

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top