Egészség

Előjáték előtt: ilyen illóolajokat párologtass a hálószobában!

Ezeket az illóolajokat keverd össze a hálószobában, és felpörög a libidótok!

A női szaglás teljesen eltér a férfiak illatérzékelésétől. Ez azt jelenti, hogy más és más illatok okoznak örömet a férfinak, mint a nőnek. A nők libidójának emelésére érdemes tehát olyan illóolajokat párologtatni – leginkább keverékben –, mint az ylang-ylang (Cananga odorata), mely a szerelem és a gyönyör édes illóolaja, a fahéj (Cinnamomum zeylanicum), mely a forró érzékiséghez köthető, vagy a gyömbér (Zingiberg officinale), mely játékosan vezet el a kéjhez. Mindezeket nagyon is jól kiegészítik a citrusos jegyeket hordozó illóolajok, mint amilyen a citrom (Citrus limon) vagy a grapefruit (Citrus paradisi). Ám a következő esszenciális olajok párologtatása is jolly joker, ha a romantikus hangulat megteremtése a cél, így a rózsageránium (Pelargonium graveolens), a jázmin (Jasminum Officinale L. var. grandiflorum) vagy a neroli (Citrus aurantium ssp. Aurantium) és persze a rózsa (Rosa damascena) is mind nagyon erotikus női illat.

Fűszeres-fás jegyek a férfiak stimulálására

A férfiak libidójának emelését a fűszeres, balzsamos, fásan édeskés, kesernyés illatok párologtatásával tudjuk elősegíteni, melyek inkább maszkulin karakterűek. Így a borsmenta (Mentha piperita), a kurkuma (Curcuma longa), a Ceyloni fahéj (Cinnamomum verum), a citromverbéna (Aloysia citrodora) vagy a gyömbér (Zingiberg officinale) lehet a megfelelő választás.

Keverék a libidó emelésére

A napi stressz és a kialvatlanság sajnos nem kedvez a szexuális vágynak, legyen szó akár férfiakról, akár nőkről. Az illóolajok segítségével azonban természetes módon, mellékhatások nélkül stimulálhatjuk az érzékeket. Íme egy egyszerű kis keverék mindkét nem számára a gyönyör előidézésére, melyből 4-5 cseppet érdemes a légtér-illatosító készülék vízzel telt tartályába cseppenteni, majd a levegőbe porlasztani azt a hálószobában.

1 csepp fahéj (Cinnamomum zeylanicum)
3 csepp gyömbér (Zingiberg officinale)
2 csepp ylang-ylang (cananga odorata)
4 csepp citrom (Citrus limon)

Forrás: Aromaterapeuták Magyarországi Egyesülete 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top