Nem azt mondjuk, hogy minden esetben segítenek a következő ételek a látásod javulásában, ha eleve nagyon rossz, de talán szinten tarthatják, és nem romlik tovább. Bár a genetikát mi sem befolyásolhatjuk, viszont nem mindegy, mikor kezdesz a tudatos étkezésre figyelni. Az biztos, hogy ha van mód a javulásra, az alábbi ételek biztos szerepelnek a listán.
Leveles zöldségek
Egészségügyi jelentések bizonyos antioxidánsai miatt a leveles zöldségek csökkenthetik a szürke hályog és a makuladegeneráció kockázatát.
Citrusfélék és a bogyós gyümölcsök
Az immunrendszer javítása mellett a C-vitaminról kimutatták, hogy csökkenti a szürke hályog és a makuladegeneráció kockázatát.
Magas zsírtartalmú halak
A lazac, a szardínia, a makréla és a tonhal is omega-3 zsírsavakban gazdagok, melyek a fent említett szembetegségek ellen nyújtanak védelmet.
Tojás
A tojás A-vitamint tartalmaz, amely védelmet nyújt a száraz szemek és a farkasvakság ellen.
Mandula
A mogyoró, a mandula, a dió és a pisztácia is tele van omega-3 zsírsavakkal és E-vitaminnal, ami védi a szemsejteket a károsodástól.
Hüvelyesek
A hüvelyesek, mint a bab vagy a lencse, cinket és bioflavonoidokat biztosítanak a szervezetben. Ezek segítenek csökkenteni a szürke hályog és a makuladegeneráció kockázatát és megvédeni a retinát.
Osztriga és máj
Magas cinktartalma miatt ez a két étel is felveszi a makuladegeneráció ellen a harcot.