Egészség

Önkéntes egyetemisták segítenek a beteg gyerekeknek

A lelkes egyetemistákból álló önkéntesek célja, hogy a jelenlegi öt fővárosi kórház mellett jövőre öt vidéki onkológiai központban is segítsék a beteg gyerekek gyógyulását.

Az Amigos a gyerekekért Alapítványt három éve hozta létre néhány lelkes egyetemista azzal a céllal, hogy nyelvtanulás és játékos foglalkozások révén élményekhez juttassák azokat a krónikusan beteg gyerekeket, akik hosszabb időt, akár hónapokat vagy éveket kénytelenek kórházban tölteni.

Amigos a Gyerekekért Alapítvány

Amigos a Gyerekekért Alapítvány

A harmadik születésnapját ünneplő szervezetet több ismert személyiség támogatja, köztük Sena Dagadu, az Irie Maffia énekesnője és Märcz Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, a magyar férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya.

Fábián Sára három évvel ezelőtt tíz barátjával kezdte el látogatni a beteg gyerekeket a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán, akiknek idegen nyelveket tanítottak játékos feladatokon keresztül. Ma már hatvannyolc önkéntes egyetemista látogatja Budapest öt különböző kórházában fekvő kis betegeket.

Jelenleg csak budapesti kórházakban működnek az önkéntes segítők, a tevékenységüket pedig szeretnék a vidéki intézményekre is kiterjeszteni. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, közösségi finanszírozó kampányt indítottak, melyben bárki lehet egy kicsit az Amigos részese, azzal, hogy segít a csapatnak eléri a kitűzött célját – írják közleményükben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top