Egészség

Ennél erősebb képeket a mentális problémákról még biztosan nem láttál

A képeket egy kétségbeesett anyuka osztotta meg, akinek 18 éves fia tavaly kísérelt meg öngyilkosságot. Hónapokig vívódott, megossza-e történetüket.

Ms. Barnes végül mégis úgy döntött, nyilvánosságra hozza azokat a döbbenetes képeket, amiket az elmúlt hónapokban készített fiáról, Jackről. Azt mondja, ha a képek csak egyetlen életet is megmentenek, már nem készültek hiába. Az anya a Daily Mail című brit lapnak elmondta, Jack alig 15 éves volt, mikor borderline személyiségzavarral diagnosztizálták.

A fiú ezután három éven keresztül minden héten járt csoportterápiára, és úgy tűnt, javul az állapota. „Még a főiskolára is visszatért, én meg naivan azt hittem, minden rendben van vele.” Nem volt. Néhány héttel később Jack egyik este sétálni indult. „Este fél tíz volt, Jack pedig teljesen egyedül indult neki a városnak. Aggódtam, persze, hogy aggódtam, mert soha nem csinált korábban ilyesmit.”

öngyilkosság, mentális zavar

Kép forrása: Daily Mail

Az anyuka annak ellenére értesítette a rendőrséget, hogy fia a távozása után egy SMS-t is küldött neki, amiben igyekezett meggyőzni őt arról, hogy minden rendben van. „Jacket a rendőrök fél 11 körül találták meg az otthonunkhoz közeli erdőben. Felakasztotta magát és 10 percig halott volt” – mondja könnyek között az anya.

„Miután a mentők újraélesztették, Jacket kórházba szállították, és mesterséges kómába helyezték” – emlékszik vissza a háromgyerekes anyuka, aki végül otthagyta munkahelyét, hogy fiáról gondoskodhasson. „Életem legnehezebb időszaka volt az elmúlt év. Nem elég, hogy meg kellett birkóznom a tudattal, hogy a fiam el akarta dobni az életét, de el kellett fogadnom azt is, hogy sosem épül majd fel.

öngyilkosság, mentális zavar

Kép forrása: Daily Mail

Jack édesanyja azt mondja, a fia agya túlságosan sokáig volt oxigén nélkül, így esélye sem maradt a felépülésre. „Élete végéig ebben a vegetatív állapotban marad majd: nem fog önállóan enni, beszélni, nem lesz barátnője, se családja. Itthon mindig azt szoktuk mondogatni, hogy anya ölelése mindig mindent helyrehoz, de ezt nem tudja. Mindegy, hogy próbálom.

Ha úgy érzed, hogy te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd a 116-123-as, ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy mihamarabb keresd fel a öngyilkosságmegelőzés.hu-t.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top