Egészség

18 órát várakozott a sürgősségin

Hosszú a várakozás a sürgősségin a Jahn Ferenc Dél-Pesti kórházban. Volt, aki a földön, volt, aki a székeken próbált aludni, míg sorra kerül.

A sürgősségin 18 órát várt az ellátásra beteg édesapjával – ezt állítja egy asszony, aki az RTL Híradónak azt mondta, a Jahn Ferenc Dél-Pesti kórházban sokan a földön fekve, fájdalommal küzdve vártak az orvosokra. Erről fotókat is készített.

Elmondása szerint leginkább az döbbentette meg, hogy volt ott egy idős néni is, aki magatehetetlenül feküdt az ágyon, és már hamarabb ott volt, mint ahogy ők odaértek, de senki sem nézett rá.

Az RTL Klub Híradója kereste a kórházat, hogy megtudja, küzdenek-e orvos- vagy nővérhiánnyal, vagy mire lenne szükségük, hogy javítani tudjanak az ellátás minőségén, ám az adásig senkit sem értek el. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól azonban azt a választ kapták, hogy a kórház sürgősségi osztályán naponta átlagosan 90-100 beteg ellátását végzik, az orvosok és a szakdolgozók pedig mindent megtesznek a folyamatos, biztonságos, magas szakmai színvonalú betegellátás érdekében.

Amikor viszont rejtett kamerával ott járt a Híradó stábja, azt tapasztalta: hiába voltak kevesen a sürgősségi osztályon, mégis órákig várakoztak a betegek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top