Egészség

Forró gulyásleves ömlött a hétéves kislányra

Tamara lábát csak műtétettel tudták megmenteni, de azóta is egy speciális tapaszt és zoknit kell viselnie.

Éppen a hetedik születésnapján történt baleset egy kislánnyal, ráömlött a forró gulyásleves, és súlyos égési sérüléseket szenvedett. Tamarát meg kellett műteni, és csak bőrátültetéssel tudták megmenteni a lábát – számolt be a Tények.

A kislánynak azóta egy speciális tapaszt és kompressziós zoknit kell viselnie – ezeket csak fürdéskor veheti le –, valamint félévente járnak kontrollra. Az égés nyoma még mindig látszik a lábán, de már nem érez akkora fájdalmat.

Sajnos rengeteg hasonló, égési sérüléssel járó baleset történik az otthonokban, csak a Bethesda Gyermekkórházban évente 300 súlyos égési sérültet látnak el, ebből 200-250 esetben műtétre van szükség. Nagyjából 70 gyereket az égésintenzív osztályon kezelnek.

Nagy segítség lenne a műtétek során egy úgynevezett bőrrácsozó készülék, de erre nincs pénze a kórháznak. A kétmillió forintos berendezés megnöveli a leszedett bőrfelületet, így nagyobb területre lesz elég. Erre gyűjt most a kórház egy kampánnyal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top