Egészség

Ne vigyük iskolába a beteg gyereket! – kiakadt az anyuka

Egy kanadai anyuka Instagramon kelt ki a szülők ellen, akik szerinte a többi gyereket veszélyeztetik azzal, hogy beteg gyerekeiket az iskolába cipelik.

Vannak szülők, akik egyszerűen nem tudják megoldani, hogy beteg gyereküket otthon tartsák, vagy rokonokra bízzák, hát inkább beküldik az iskolába, ha még úgyis tud járni a két lábán. Egy kanadai anyuka szerint ez viszont igazságtalan azokkal szemben, akiknek az egészségét kockáztatják ezzel a döntéssel.

Maria Jordan McKeigan az Instagramon borult ki, és hosszú posztot írt arról, milyen veszélyes lehet, ha speciális figyelmet igénylő, Down-szindrómás kislánya beteg gyerekek között tölti a napot. Az anyuka a kórházban fekvő Jordan Grace-ről posztolt képet, akinek Down-szindrómájából adódóan gyenge immunrendszere még egy egyszerű megfázást sem nagyon tud kivédeni.

„Egyszerűen nem tudom megérteni, miért kockáztatnák egyesek mások egészségét, mert »sok dolguk van«. (Csak megjegyzem, hogy az iskola nem gyerekmegőrző.) Nem is csupán arról van szó, hogy másokat veszélyeztetsz, de arról is, hogy a te gyerekednek lenne szüksége a gondoskodásra, a szeretetre, hogy ápold őt. Ha Jordan Grace beteg lesz, elsősorban rá gondolok, és arra, mennyire szenvedne az iskolában. (…) De a többiekre is gondolok: nem akarom, hogy a lányom megfertőzzön másokat, pláne azokat, akiknek a kis teste nem tudja olyan egyszerűen leküzdeni a betegségeket.”

 

BoredPanda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top