Egészség

Karácsonyig fokozottan ellenőrzik a mozgáskorlátozott parkolóhelyeket

Fokozottan ellenőrzik a mozgássérült parkolókat, és akiknek nincs erre vonatkozó kártyájuk, mégis beállnak a mozgáskorlátozottak számára fenntartott pakolóhelyekre, azokat akár 50 vagy 100 ezer forintra is megbüntethetik.

A rendőrök karácsonyig fokozottan ellenőrzik a boltoknál a mozgáskorlátozott parkolóhelyeket, mert gyakran előfordul, hogy valaki a feljogosító kártya nélkül is ezekre a kijelölt részekre parkol. Ezzel pedig elveszi a helyet a valóban rászorultaktól.

A Mozgássérültek Budapesti Egyesületének elnökségi tagja, Halas Emese Gyöngyi kiemeli, hogy nem elsősorban a mozgássérültek kényelmi igényeit akarják kiszolgálni a számukra fenntartott parkolóhelyek. Mint mondja, egyszerűen nem biztos, hogy az érintett személy be tud állni egy másik parkolóhelyre. Ha a sofőr kerekesszékes vagy botos, akkor ugyanis szüksége van arra a többlethelyre, amit egy kijelölt parkoló biztosít. 

A Tényeknek nyilatkozó ügyvéd szerint, aki a feljogosító kártya nélkül mozgássérült helyen parkol, az a helyszínen akár 50 ezer forintra, míg a szabálysértési eljárás esetén 100 ezer forintra büntethető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top