Egészség

Robbant az e-cigi, hullottak a fogak

Négy fogát is elvesztette egy férfi, amikor felrobbant szájában az elektromos cigarettája.

Szerencsés embernek mondhatja magát a Hawaiin élő Matt Yasimata, aki életben maradt azután, hogy felrobbant a szájában egy elektromos cigaretta. A detonáció kivitte a 25 éves fiatalember négy fogát, és súlyos égési sérüléseket is okozott az arcán és a kezén.

Matt szerint hosszú műtétek sorozatára lesz szükség ahhoz, hogy helyreállítsák a fogait, miután felrobbant a szájában a CoilART Mage márkájú e-cigarettája. A robbanás után a férfi száját negyven öltéssel varrták össze, a felrobbant eszköz darabjait egy közeli kerítésben találták meg, míg Matt fogainak darabkái az egész járdát beterítették.

Az e-cigarettát fél évvel ezelőtt vásárolta, de csak a napokban kezdte el használni. Ez volt a harmadik és egyben utolsó alkalom, amikor a szájába vette.

A biztonsági szakértők szerint csak a biztonsági tanúsítványokkal rendelkező eszközöket szabad megvásárolni, és kerülni kell az utángyártott alkatrészek és akkumulátorok használatát, amelyek a legtöbb hasonló balesetért felelősek – írja a Dailymail.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top