Egészség

Problémás fejbőr: korpa vagy pikkelysömör?

Akár korpa, akár pikkelysömör, mindkét esetben a betegséget elszenvedők megpróbálnak minél hatékonyabb segítséghez folyamodni. A pikkelysömör tüneteit enyhíthetjük. Most végigvesszük, mit lehet és mit nem, ha szeretnénk enyhíteni a viszketést.

A pikkelysömörre való hajlam elsősorban örökletes, ami összefüggésben lehet bizonyos típusú cukorbetegséggel és az éppen aktuális stresszállapotunkkal is. Véglegesen gyógyítani még nem tudják, de nagyon sok gyógyszer, krém és gyógyhatású készítmény létezik, amellyel tünetmentessé lehet tenni ezt a nagyon kellemetlen bőrbetegséget.

Pikkelysömör bárhol

A pikkelysömör sajnos nem csak a hajas fejbőrön jelentkezhet: könyök, térd a leginkább érintett terület, de arcon, kézfejen is gyakori a száraz, viszkető, vöröslő foltok megjelenése. Ha a fejbőrön jelentkezik, kerülni kell a vakarást, és vigyázni kell hajmosásnál is, nehogy belekapjunk. Ez a terület ugyanis könnyen kisebesedik, ilyenkor vérezni kezd, és további gondot jelenthetnek a bakteriális felülfertőzések.

Pikkelysömör a fejbőrön

5 természetes ellenszer a pikkelysömör tüneteire

  • Körömvirág: az egyik legelterjedtebb gyulladáscsökkentő gyógynövény, mely olaj formájában az érintett bőrfelületre kenve enyhíti annak gyulladásos tüneteit.
  • Lenmagolaj: sok mindenre jó, így esszenciális zsírsavaival, az Omega3- és Omega6-zsírsavak gyulladáscsökkentő hatásával enyhíti a pikkelysömör kellemetlen tüneteit. Ráadásul segít a bőr hidratálásában is.
  • Zöld tea: segít megakadályozni a pikkelysömörös bőrfelület gyors sejtosztódását, ami a betegség egyik eredendő problémája.
  • Kurkuma: az egyik legerősebb gyulladáscsökkentő a természet patikájából. Akár kapszula, akár gél formájában használjuk, mindenképpen nagy eredményeket érhetünk el vele.
  • Máriatövis: gyulladáscsökkentő, májregeneráló hatású. Látványos eredmények érhetők el alkalmazásával pikkelysömör esetén is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top