Egészség

Egyetlen betege kedvéért szombaton is bement dolgozni az orvos

Szombaton is kinyitotta rendelőjét egy michigani szemorvos, mert nem szalaszthatta el idős betege rendszeres kezelését. Yosef Gindzin doktor a behavazott udvaron átkelve, az ölében vitte be páciensét az épületbe.

Nem hivatkozott a hétvégére, nem mentegetőzött a karácsonnyal és azzal sem, hogy már szabadságot vett ki, Yosef Gindzin szemorvos nem keresett kifogásokat, amikor egyetlen idős betege miatt szombaton is be kellett mennie dolgozni. A michigani doktornak olyan injekciós kezelést kellett adnia, amelynek elmulasztása súlyos következményekkel járt volna. 

Idős betege sárgafoltsorvadásban szenved, annak is a nedves típusában, amikor a látás nagyon gyorsan romlik. A páciensnek rendszeresen, szigorúan négyhetente kezelésre van szüksége, ha nem kapja meg időben az újabb kezelést, akkor a szeme bevérzik, és maradandóan elveszti a látását. Mivel Marie Havenga édesanyja kórházban feküdt, így hétköznap nem tudták őt elvinni az injekciózásra. Gindzin doktor azt javasolta, hogy amint lehet, kezeljék az idős nőt, nem számít, ha hétvégén is dolgoznia kell emiatt.

A szemorvos kötelességtudata nagyon meghatotta Havengát, aki azt is kiemelte, hogy az orvos a mozgáskorlátozott édesanyját az ölében vitte be a rendelőjébe, mivel az épület előtti parkolót hó borította. „Milyen fantasztikus és könyörületes ember. Neki köszönhetően az anyukám látni fog karácsonykor.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top