Egészség

Szerepi mérgezés: lecsapott a NAV a házi likőrgyárra – videó

Százával álltak a hamisított, metil-alkoholos italt tartalmazó palackok azon a telephelyen, a hol razziát tartott a NAV a szerepi mérgezéssel kapcsolatban.

Egymást érik a hírek a szerepi mérgezéssel kapcsolatban. Legutóbb arról számoltunk be, hogy a rendőrség őrizetbe vett egy 47 éves debreceni férfit, aki nagy mennyiségben állított elő hamis és mérgező alkoholos italokat egy nagycserei ingatlanon. A NAV is razziát tartott a házi likőrgyárban, ahol hamisított címkék és visszagyűjtött üvegek mellett több mint 200 litert foglaltak le a metil-alkohollal mérgezett folyadékból.

A NAV tájékoztatása szerint az italok szorosan kapcsolódnak a Szerepen történt mérgezésekhez. Az elkövetők a mérgező italokat a kereskedelemből visszagyűjtött üvegekben árusították. A házilag színre fújt kupakokra „Duty Free Shop” feliratú papírcímkéket ragasztottak, a hazai gyomorkeserűs üvegből pedig kivették az utántöltést gátló eszközt. Zárjegy egyik terméken sem volt.

Az ügyben költségvetési csalás, jövedékkel visszaélés elősegítése, iparjogvédelmi jogok megsértése és rossz minőségű termék forgalomba hozatala miatt indul eljárás.

Mint ismert, a mérgezett alkoholtól egy szerepi család születésnapi összejövetelén többen rosszul lettek, 20 embert kellet kórházba szállítani, köztük 6 gyermeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top