nlc.hu
Egészség
Betegeket ölt az olasz mentős, mert lefizette egy temetkezési vállalkozás

Betegeket ölt az olasz mentős, mert lefizette egy temetkezési vállalkozás

Valószínűleg sokkal több lehet az áldozat, mint amennyiről tudnak.

Letartóztatott az olasz rendőrség egy szicíliai mentőst, akit a gyanú szerint több betegével is végzett, hogy pénzt szerezzen egy helyi temetkezési vállalattól, írja a 24.hu a BBC nyomán. Az olasz mentős három halálosan beteg páciens vénájába fecskendezett levegőt a hazaszállításuk közben. Mindnyájan embóliát kaptak, és meghaltak a beavatkozás miatt.

Aztán a  42 éves gyanúsított a gyászoló családoknak beajánlotta azt a temetkezési céget, amelyiktől holttestenként 300 eurót, átszámítva közel 100 ezer forintot kapott. A vállalkozás a hírek szerint szoros kapcsolatban áll a szicíliai maffiával.

Az egész teljesen olyan, mint egy szörnyű maffiafilm: a rendőrség azt követően csapott le a férfira, hogy egy korábbi maffiatag egy televíziós műsorban beszélt a bűncselekményről, majd jelezte azt a hatóságoknak Catania városában. Állítólag már 2012 óta alkalmazzák ezt a vérfagyasztó módszert, és valószínűleg jóval több áldozat lehet annál, mint amennyiről jelenleg tudnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top