Egészség

Ezért kellene naponta csokit enned

Egy tábla csoki, és az agyad megállíthatatlanul fog emlékezni a legapróbb részletekre is!

Azért mindenekelőtt az őszinteség jegyében szögezzünk le egy picike kitételt: étcsokiról beszélünk. Ez persze egy valódi csokirajongót nem tart vissza, sőt. De tény, hogy egy hatalmas tábla cukrozott, tejes csokoládé nem nagyon segít nekünk semmiben a pillanatnyi boldogságon túl, ne legyenek illúzióink.

A legújabb kutatások szerint még a memóriád is javulhat, ha csokit eszel!

Ezzel szemben a tiszta, magas kakaótartalmú étcsokoládéról már régebben bebizonyították, hogy számos jótékony élettani hatással bír. Korábban kimutatták, hogy az étcsoki fogyasztása csökkenti a stresszt, és jót tesz a szív állapotának, friss kutatások szerint pedig még a memóriánkat is fejlesztheti.

Egy kaliforniai egyetem kutatócsoportja szerint ugyanis az étcsokiban található flavonoidok serkentik az agy memóriaközpontját. Továbbá a csokiban meglévő hatóanyagok serkentik a véráramlást, javítják az agyi funkciókat és kommunikációt, szóval alapvetően is javulhat agyunk teljesítménye a csokievéstől. Mára már mindenkinek megvan az indoka arra, hogy kinyisson egy tábla (ét)csokit – szívesen. 

Forrás: GoodNewsNetwork

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top