Egészség

Összeszólalkoztak a kamillateán, behúzott a gyógyszerésznek

Vannak, akik a legkisebb betegséget is nehezen viselik, ilyenkor szinte kifordulnak önmagukból, és soha nem látott arcukat mutatják. Így történhetett azzal a férfival is, aki megütött egy gyógyszerészt, mert a patikus rossz csomagolású kamillateát adott el a lányának.

Felfüggesztett börtönbüntetést kaphat az a sarkadi férfi, aki megütött és leköpött egy gyógyszerészt. A 35 éves, büntetlen előéletű férfi lázasan feküdt otthon, nevelt lányát pedig elküldte a gyógyszertárba kamillateáért.

A későbbi sértett filteres kamillateát adott át a gyermeknek, pedig a férfi ömlesztett teát szeretett volna vásárolni. Hiába küldte vissza a terméket azonnal, a gyógyszerész nem cserélte ki a teát, mivel a gyógykészítmények visszaváltására nincs lehetőség.

Amikor a vádlott ezt megtudta, megjelent a gyógyszertár kiadóablaka előtt, és már személyesen követelte a vásárolt áru cseréjét. Miután a patikus ennek nem tett eleget, a férfi kiabálni kezdett vele, benyúlt a kiadóablakon keresztül, és arcon ütötte, majd leköpte, továbbá bedobta az ablakon a visszaváltani kívánt teát. A gyógyszerész a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett – írja az ügyészség.

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja, amely bűncselekmény büntetési tétele 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztés. A járási ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. Az eljárás a Gyulai Járásbíróság előtt folytatódik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top