Egészség

Idén csak ketten fulladtak meg Japánban az újévi rizsdesszerttől

Sajnos ez az év is halálos áldozatokkal indult japánban, ahol évről évre szedi áldozatait a mocsi, a japánok tradicionális újévi desszertje.

A tavalyihoz hasonlóan idén is két ember halt meg Japánban a hagyományos újévi desszert, a csirizszerű rizsből készült gombóc fogyasztása közben, többen válságos állapotban kerültek kórházba.

Idén egy 50-es és egy 80-as éveiben járó tokiói férfinak akadt végzetesen a torkán a hagyományos japán újévi édesség, a mocsi. A tokiói tűzoltóság szerdai közlése szerint további 13 embert szállítottak kórházba elakadt gombóccal a torkában.

A gombóc ragadós, csirizszerű rizsből készül. Évről évre sokan kerülnek kórházba, főleg idősek, valamint gyerekek, akik nem tudják jól megrágni a ragacsos újévi desszertet.

Volt olyan év, amikor 24-en szorultak orvosi ellátásra a mocsi miatt, és arra is akadt már példa, hogy valakinek porszívóval szippantotta ki a torkából az ott ragadt gombócot egy talpraesett családtag.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top