Túl kicsi terheshasa miatt kritizálták a kismamát – visszavágott

nlc | 2018. Január 11.
A divattervezőként dolgozó Yiota Kaouzoukas őszinte és nyers posztban magyarázta el, miért nem látszik a pocakja, noha már a kilencedik hónapban jár.

Yiota Kouzoukas a várandósság kilencedik hónapjában van első gyermekével, csakhogy a terhessége egy kicsit sem látszik rajta. A divattervezőként dolgozó fiatal nő a várandóssága minden fontos mozzanatát dokumentálja, egy részét pedig az Instagram-oldalán is megosztja követőivel.

Csakhogy a sok támogató, pozitív visszajelzés mellett Yiota a terhesség előrehaladtával egyre több kritikát kap. Követőinek egy része azon értetlenkedik ugyanis, miért nincs a tervezőnek nagyobb pocakja. „Meg vannak győződve róla, hogy szigorú diétát tartok, azért nem nő a hasam, és meg is rónak miatta, hogy ezzel a gyerekemet veszélyeztetem.”

Pedig az igazság az, hogy Yiota pocakja endometrózisa miatt akkora, amekkora. „A terhességem első négy hónapjában a méhem hátra hajlott a betegség miatt, így ebben az időszakban inkább befelé »nőttem«, mint kifelé.” Yiota hozzátette, az ilyen esetek egy részében a terhesség 12. hetétől a méh visszafordul, és megjelenik a terhespocak, nála viszont ez csak a terhesség 6. hónapjában történt meg, így a hasa most is épp csak látható.

A divattervező szerint ez azonban egyáltalán nem probléma. „Minden terhesség más, ahogy nincs két egyforma kismama sem. Csak egy közös van bennünk, hogy mindannyiunknak a gyermekünk egészsége a legfontosabb. Szerencsére a mi esetünkben minden a legnagyobb rendben: a születendő kisfiam és én is remekük vagyunk, és alig várom már, hogy a kezemben tartsam őt.

Exit mobile version